Stołówka - jadłospis
- Po12. 05.
- Zupa kalafiorowa z ziemniakami (seler) 300 ml
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym w sosie beszamelowym (jaja, gluten) 480g
Woda mineralna z cytryną 200ml - Wt13. 05.
- Zupa rosół z makaronem (seler, mleko, gluten) 300 ml
Kotlet schabowy tradycyjny (gluten, jaja) 160g, ziemniaki 250g, surówka z kapusty pekińskiej, marchwi, kukurydzy 130g
Woda mineralna z cytryną 200ml - Śr14. 05.
- Zupa fasolowa z ziemniakami (seler, mleko) 300 ml
Makaron fusilli (gluten, jaja) 250g z pesto pomidorowym (mleko) 220g
Woda mineralna z cytryną 200ml - Cz15. 05.
- Zupa wiejska z kluseczkami (seler, jaja, gluten) 300 ml
Zrazik mielony z szynki wp 160g, ziemniaki 250g, sałatka szwedzka 130g
Woda mineralna z cytryną 200ml - Pt16. 05.
- Zupa barszcz biały z ziemniakami (seler, gluten) 300 ml
Pulpecik z fileta z morszczuka (gluten, ryby, jaja) 160g, ziemniaki 250g, surówka z kapusty kiszonej, marchwi, 130g
Woda mineralna z cytryną 200ml - So17. 05.
- Nieczynna
- Ni18. 05.
- Nieczynna
Alergeny
Alergeny podane są w nawiasach.
Tel. na stołówkę 663 335 258
Gramatura posiłków dla klas I-III: mięso/ ryba – 110g, ziemniaki/ kasza/ ryż – 170g, surówka – 90g, danie jednogarnkowe – 320g
Gramatura posiłków dla klas IV-VIII, I-IV NLO: mięso/ ryba – 160g, ziemniaki/ kasza/ ryż – 250g, surówka – 130g, danie jednogarnkowe – 480g