Stołówka - jadłospis
- Po08. 12.
- Zupa barszcz biały z ziemniakami (gluten, seler)
Indyk w sosie słodko-kwaśnym (mleko), ryż paraboliczny, mix warzyw na parze
Woda mineralna z cytryną - Wt09. 12.
- Zupa dyniowa z grzankami pszennymi (seler, mleko)
Filet z piersi kurczaka w płatkach kukurydzianych (gluten, jaja), ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, marchwi, kukurydzy
Woda mineralna z cytryną - Śr10. 12.
- Zupa barszcz czerwony z ziemniakami (mleko, seler)
Makaron fusilli z serem białym, bananem i jogurtem naturalnym (gluten,mleko)
Kompot wieloowocowy - Cz11. 12.
- Zupa szczawiowa z ziemniakami na wywarze warzywnym (mleko, jaja, seler)
Gulasz wieprzowy, kasza pęczak (gluten), surówka z selera
Woda mineralna z cytryną - Pt12. 12.
- Zupa krupnik z kaszą jaglaną na wywarze warzywno-drobiowym (mleko, seler)
Kotlecik z fileta mintaja (gluten, ryba, jaja), ziemniaki, sałatka coleslaw (kapusta biała, marchew)
Woda mineralna z pomarańczą - So13. 12.
- Nieczynna
- Ni14. 12.
- Nieczynna
Alergeny
Alergeny podane są w nawiasach. W jadłospisie oznaczono alergeny zgodnie z załącznikiem II rozporządzenia 1169/2011 w sprawie przekazywania Konsumentom informacji na temat żywności.
GRAMATURA:
1. Klasy I-III: mięso/ ryba 110g, ziemniaki/ kasze/ ryż/ makaron 170g, surówka 90g, danie jednogarnkowe 320g, kompot/ woda 200ml, zupa 300ml
2. Klasy IV-VIII: mięso/ ryba 160g, ziemniaki/ kasze/ ryż/ makaron 250g, surówka 130g, danie jednogarnkowe 480g, kompot/ woda 200ml, zupa 400ml