- Po28. 04.
- Zupa krupnik z ziemniakami 300ml
(wywar na mięsie drobiowym, kasza jęczmienna, ziemniaki, marchew, seler, cebula, por, pietruszka)
Makaron spaghetti 150g z sosem mięsno-pomidorowym 150g (gluten, jajaj, mleko),
Woda z cytryną 200ml - Wt29. 04.
- Zupa zacierkowa 300ml
(wywar na mięsie drobiowym, marchew, seler, pietruszka, ziemniaki, mąka pszenna (gluten))
Filet z kurczaka z tymiankiem obtaczany w płatkach kukurydzianych 80g (gluten, jaja), Ziemniaki 150g, Sałatka coleslaw
(marchew, kapusta, por, majonez) 80g, Woda mineralna 200ml - Śr30. 04.
- Zupa barszcz ukraiński z ziemniakami 300ml
(wywar warzywny, ziemniaki, buraki, marchew, seler, pietruszka, fasolka, koperek)
Naleśniki z serem białym (mąka pszenna, gluten), mleko, jaja, ser biały, jogurt naturalny (mleko) 2szt, Woda mineralna 200ml - Cz01. 05.
- Nieczynna
- Pt02. 05.
- Nieczynna
- So03. 05.
- Nieczynna
- Ni04. 05.
- Nieczynna
Alergeny
Alergeny podane są w nawiasach.
Tel. na stołówkę 663 335 258
Gramatura posiłków dla klas I-III: mięso/ ryba – 110g, ziemniaki/ kasza/ ryż – 170g, surówka – 90g, danie jednogarnkowe – 320g
Gramatura posiłków dla klas IV-VIII, I-IV NLO: mięso/ ryba – 160g, ziemniaki/ kasza/ ryż – 250g, surówka – 130g, danie jednogarnkowe – 480g